inhoud

spring naar boven

Collectie Verrijkt: kom kijken!

Om de paar jaar wordt de collectie van Museum Boijmans Van Beuningen opnieuw ingericht. En sinds deze week kun je komen kijken naar deze nieuwe opstelling! Deze keer is de presentatie 'verrijkt' met ruim twintig bruiklenen uit andere musea in Nederland en uit het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen. Deze twintig topstukken en 350 schilderijen en beelden uit de Westerse kunst van 1500 tot 1940 zijn ingezet in een verrassende, nieuwe opstelling, verdeeld over 50 zalen in het Van der Steur-gebouw.

Deze bijzondere verzameling van Museum Boijmans Van Beuningen bevat onder andere meesterwerken van Jeroen Bosch, Pieter Bruegel de Oude, Rubens, Rembrandt, Dürer en Titiaan. Maar ook van Kandinsky en Magritte. Onder de ruim twintig schilderijen, die de verzameling van het museum gedurende drie jaar zullen verrijken, bevinden zich werken van onder meer Tintoretto en Goya. Uit Antwerpen komt zelfs een portret van Memling.

Ook ArtTube doet mee: kijk in de serie De keuze van de conservator naar boeiende verhalen, gekke anekdotes en oprechte verwondering rond belangrijke voorwerpen uit de collectie van het museum!