inhoud

spring naar boven

Art Rocks!

Art Rocks! Vanaf 10 maart 2012!

Op zaterdag 10 maart werd Art Rocks! gelanceerd tijdens de Rotterdamse Museumnacht in Museum Boijmans Van Beuningen. Ruim 13.000 mensen bezochten het museum en waren aanwezig bij de kick-off van het crossmediale muziekproject. Art Rocks! is mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland.

Dit crossmediale project bestaat uit een grote landelijke muziekcompetitie, verschillende workshops, evenementen en concerten in het museum en een muzikale multimediatour. Een project vol muzikale verrassingen in het museum. Jazztrompettist Eric Vloeimans en singer/songwriter Lucky Fonz III, ambassadeur van Art Rocks!, traden op met hun nummers geïnspireerd op kunstwerken uit de collectie.

Art Rocks

Art Rocks! Boijmans Muziekcompetitie 

Het museum nodigt alle muzikanten in Nederland uit om een track te maken, geinspireerd door een kunstwerk. Bijvoorbeeld Bruegels beroemde Toren van Babel, het danseresje van Degas of de befaamde telefoon met kreeftenhoorn van Dalí. Bands, singer-songwriter, rappers, electro-producers en jazz-artiesten: muzikanten uit alle genres kunnen deelnemen.

Op www.artrocks.nl  kunnen muzikanten zich laten inspireren door een selectie kunstwerken en vervolgens een zelfgecomponeerd nummer uploaden. Deelnemers maken kans op een videoclip, een live optreden in het museum en de hoofdprijs van 1000 euro. De Art Rocks! Boijmans Muziekcompetitie is georganiseerd in samenwerking met De Grote Prijs van Nederland: de grootste en bekendste muziekcompetitie van Nederland.